Samenstelling

Pure Corporaflex bestaat uit twee hooggedoseerde gestandaardiseerde plantenextracten namelijk Boswellia en Curcuma met Vitamine C, Vitamine D en Quercetine.

  • Curcuma Longa: men gebruikt een extract van de wortel. Het gele, oranje pigment is gestandaardiseerd op actieve bestanddelen, curcuminoïden. Het Curcumin C3 Complex® bestaat uit 75-81% curcumine, 15-19% demethoxycurcumine en 2.5-6% bismethoxycurcumine.

  • Boswellia Serrata: men gebruikt een extract van de schors van de wierookboom Boswellia Serrata. De ene boswellia is de andere niet. Dit extract van Boswellia Serrata is gestandaardiseerd op 65% boswelliazuren. Er bestaan 12 boswelliazuren (oa 3-O-acetyl-11-keto-β-boswelliazuur of AKBA en 1-keto-β-boswelliazuur of KBA) die elk een belangrijke werking hebben op het goed functioneren van het bewegingsstelsel: ze werken dus samen om het bewegingsstelsel gezond te houden.

    Zowel Boswellia als Curcuma verminderen de oxidatieve stress, zijn kraakbeenherstellend (chondroprotectief) en hebben invloed op het signaal – en regulatiemechanisme met een anti-inflammatoire en immuunmodulerende werking tot gevolg. Het gebruik van Curcuma en Boswellia preparaten leidt tot minder gebruik van pijnstillende en anti-inflammatoire medicatie.

  • Quercetine verhoogt de biologische beschikbaarheid van de plantenextracten en vitamine C, maar kent zelf ook een anti-oxidatieve en anti-inflammatoire werking.

  • Vitamine D3 is belangrijk in modulatie van het immuunsysteem, bij de aanmaak van anti-inflammatoire eiwitten en in de normale ontwikkeling van de botten.

  • Vitamine C speelt een belangrijke rol als cofactor in de vorming van collageen (belangrijk component van kraakbeen) en als anti-oxidans.