Voor wie?

Voor wie?

Iedereen kan Pure Corporaflex innemen ter ondersteuning van het bewegingsstelsel.
Bepaalde factoren zoals ouder worden, overgewicht, erfelijke factoren, zwaar repetitief werk, statische houdingen en intensief sporten kunnen de gezondheid van de gewrichten beïnvloeden. De meest gevoelige plekken zijn knieën, heupen, rug en handen.

In de praktijk zet men Pure Coporaflex ook in bij symptomen van pijnlijke en stijve gewrichten en spieren met zwelling, lokale warmte en roodheid. Men merkt ook een verbetering van mobiliteit op. Wanneer pijn aan spieren, gewrichten en pezen chronisch wordt, dan heeft dat een grote impact op levenskwaliteit. Curcuma en Boswellia worden al van oudsher gebruikt ter ondersteuning van het bewegingsstelsel met een betere levenskwaliteit tot gevolg.

Er bestaan verschillende oorzaken van pijn aan het bewegingsstelsel.
Raadpleeg steeds een arts voor een juiste diagnose.

-er bestaat ontsteking aan de gewrichten of artritis door het ontstaan van extra vocht in het gewricht. Dat veroorzaakt pijn, zwelling, stijfheid, roodheid en warmte. Artritis kunnen we opdelen in traumatische (door ongeval, een letsel, een verwonding) en niet – traumatische vormen (infectieuze en niet-infectieuze). De niet-infectieuze artritis komt het vaakst voor. Denk maar aan reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis bijvoorbeeld is een chronische ontsteking van de gewrichten, meestal in de handen en voeten (symmetrisch). Het is een auto-immuunziekte waarbij er specifieke ontstekingsstoffen aangemaakt worden. Op lange termijn kan deze chronische ontsteking ook het gewricht aantasten met vervormingen tot gevolg.

-artrose: dit is slijtage aan de gewrichten door ouderdom (degeneratieve ziekte) met op termijn ook een ontstekingscomponent aanwezig. Het kraakbeen wordt dunner en het synoviaal vocht vermindert. Er kunnen stukjes (muizenissen) loskomen die het gewricht blokkeren en kunnen ontsteken met zwelling tot gevolg. Na een tijdje verdwijnt het kraakbeen op sommige plaatsen en er ontstaan osteofyten (benige uitsteeksels). De ligamenten en de spieren rond het gewricht verslappen hierdoor en het gewricht wordt minder stabiel. Het gewricht kan zelfs vervormen door slijtage en ontsteking. Je ervaart de typische ochtendstijfheid en de pijn verergert door activiteit. Heup – en knie-artrose komen het vaakst voor.

Artritis & artrose

Er bestaan verschillende oorzaken van pijn aan het bewegingsstelsel (Raadpleeg steeds een arts voor een juiste diagnose).

  • er bestaat ontsteking aan de gewrichten of artritis door het ontstaan van extra vocht in het gewricht. Dat veroorzaakt pijn, zwelling, stijfheid, roodheid en warmte. Artritis kunnen we opdelen in traumatische (door ongeval, een letsel, een verwonding) en niet – traumatische vormen (infectieuze en niet-infectieuze). De niet-infectieuze artritis komt het vaakst voor. Denk maar aan reumatoïde artritis. Reumatoïde artritis bijvoorbeeld is een chronische ontsteking van de gewrichten, meestal in de handen en voeten (symmetrisch). Het is een auto-immuunziekte waarbij er specifieke ontstekingsstoffen aangemaakt worden. Op lange termijn kan deze chronische ontsteking ook het gewricht aantasten met vervormingen tot gevolg.
  • artrose: dit is slijtage aan de gewrichten door ouderdom (degeneratieve ziekte) met op termijn ook een ontstekingscomponent aanwezig. Het kraakbeen wordt dunner en het synoviaal vocht vermindert. Er kunnen stukjes (muizenissen) loskomen die het gewricht blokkeren en kunnen ontsteken met zwelling tot gevolg. Na een tijdje verdwijnt het kraakbeen op sommige plaatsen en er ontstaan osteofyten (benige uitsteeksels). De ligamenten en de spieren rond het gewricht verslappen hierdoor en het gewricht wordt minder stabiel. Het gewricht kan zelfs vervormen door slijtage en ontsteking. Je ervaart de typische ochtendstijfheid en de pijn verergert door activiteit. Heup – en knie-artrose komen het vaakst voor.